Många medlemmar deltog vid Stockholmsföreningens Vad sa-lopp i Tantolunden.
HRF-flaggan sattes upp 27 maj i Tantolunden, nära Hornstull och föreningen fanns på plats under tre timmar.
Elna Lassbo är informatör/föreningskoordinator.
– Det har varit stort intresse och det är kul att så många har velat hjälpa till, säger hon.
Har det varit svårt att nå ut med information om evenemanget?
– Vi har bland annat marknadsfört det på Facebook, kontaktat samarbetsorganisationer och vi har bett medlemmarna att prata med familj, vänner och bekanta.
Föreningen hade också kontakt med syn- och hörselinstruktörerna i Stockholm som hade sin sommaravslutning samma dag.
– Några av dem kom, men tyvärr färre än planerat på grund av sjukdom och andra bortfall. Men de sa att de ska göra det till en tradition att ha sin sommaravslutning tillsammans med vårt Vad sa-lopp!
Hon tycker att Vad sa-loppet är ett bra sätt att lyfta viktiga frågor på ett lite humoristiskt sätt.
-Än så länge är det ganska nytt, men det kan förhoppningsvis växa till för varje år och även locka fler att bli medlemmar.
En av flera styrelseledamöter på plats var Anne-Marie Persson.
– Jag tycker det är bra med Vad sa-loppet. Hörselskadade måste synas, gärna ännu mer.
Syntes gjorde man också när föreningens teatergrupp Hipp-Happ ledde en improvisationsteaterpromenad runt minigolfbanan i Tantolunden där deltagarna fick i uppdrag att föreställa sig att de, till exempel, utövade olika aktiviteter eller sporter.
Sedan drygt ett år driver föreningen ”Stockholmare United – att höras och att höra till” som finansieras av Allmänna Arvsfonden. Projektet syftar till att ge utlandsfödda personer som har en hörselskada möjlighet att ta del av samhället på lika villkor.
Projektledare är Josefin Säfström som bland annat har nära kontakt med SFI-utbildningen för hörselskadade vid Vux Huddinge och ett 15-tal personer från skolan, både elever och lärare, var på plats för Vad sa-loppet.
– Några från skolan är med i stödgruppen för projektet och två som jobbar där är med i referensgruppen. De som kom på Vad sa-loppet går i olika klasser på olika nivå.
– För dem arrangerade vi tipspromenaden som en språkpromenad där alla kunde få gå med en person som har bättre svenskakunskaper samt att vi förberett ett papper med förklaringar av ord som kan vara svåra, säger Josefin Säfström.
– Eleverna och lärarna var mycket nöjda med dagen. Och det var jag med. Det blev ännu bättre än väntat, glad stämning och fin sammanhållning. Vi pratade hörselfrågor, gick tipspromenaden tillsammans och så var det några som gick Hipp-Happs improvisationspromenad.